Dinsdag 18 mei 2021   
 Adviseurs Kenteq

Adviseurs Kenteq

 

Alle trainingen overzichtelijk op een rijtje

De website van MECHATrainingen is vernieuwd. Het loket waar alle trainingen op mechanisatiegebied overzichtelijk samen zijn gebracht is weer helemaal opgeschoond. Bovendien zijn de zoekfuncties aanmerkelijk verbeterd.

MECHATrainingen is een initiatief van Fedecom, Kenteq en Aeres Tech. Het is hét loket voor alle na- en bijscholingstrajecten in de mechanisatie. Samen zorgen deze organisaties ervoor dat landbouwmechanisatiebedrijven de medewerkers snel en doeltreffend op het goede niveau opgeleid krijgen. "Sneller en beter inzetbaar", aldus Adri de Munnik, opleidingsadviseur van Kenteq.

Trainingsaanbod opgeschoond
Harrie Woudwijk, accountmanager van PTC+ in Ede legt uit dat alle trainingen tegen het licht zijn gehouden. "We hebben ons totaalaanbod eens goed onder de loep genomen. Trainingen waar nauwelijks belangstelling meer voor was, zijn geschrapt. En sommige trainingen hebben nieuwe benamingen gekregen. Zo is het helderder wat men kan verwachten." Bovendien zijn alle opleidingen nu gewaardeerd op niveau 2, 3 of 4. "En waar mogelijk hebben we een toets aan de training toegevoegd. Dan krijgt een cursist ook een certificaat", legt Woudwijk uit. Adri de Munnik: "Dat is vooral een voordeel voor degenen die het EVC-traject ingaan. Voor werkgevers geeft het ook goed aan wat de waarde van zo'n training is en wat ze dus kunnen verwachten."

Mensen die ingeschreven staan voor een training die een nieuwe benaming heeft gekregen, worden daarover persoonlijk benaderd om een passende training te volgen.
De inhoud van de trainingen is ook bekeken. "Kort en praktisch. Daar staan we voor", vertelt Woudwijk. Want elke dag dat een monteur op training is, kost geld. "Zo simpel is het", weet de accountmanager van PTC+.

Vernieuwde website
De website van MECHATrainingen is ook meteen vernieuwd. De zoekmogelijkheden zijn uitgebreid. Zo kunnen bezoekers nu zoeken op techniek, niveau en op sector. Denk daarbij aan landbouwmechanisatie, tuin & park, industrie, grondverzet en melkmachines. Ook staan de trainingen op het vlak van communicatie en verkoop apart gerubriceerd.
De inschrijving voor trainingen kan digitaal en is achter de schermen sinds kort ook meer gestroomlijnd. De aanmeldingen komen nu direct bij PTC+ binnen, terwijl eerder Kenteq de aanmeldingen eerst verzamelde. "Dat verkort de wachtlijsten aanmerkelijk", verwacht De Munnik.

Maatwerk
Maatwerk en vraaggestuurd werken is voor Kenteq en PTC+ belangrijk. "De trainingen voor melkmachinemonteurs zijn hier een specifiek voorbeeld van. Deze hebben we onlangs opgezet naar aanleiding van vragen uit de sector. En ze lopen storm", lacht Woudwijk. Maar PTC+ staat ook open voor specifieke merkgerichte trainingen. Woudwijk: "Maatwerk. Daar gaat het om. De branche staat voorop. Het moet een win-win-win situatie zijn. Voor mechanisatiebedrijf, medewerker en MECHATrainingen."

Tonny Weevers van De Nieuwstad:
"Er komt een monteur voor terug"

"Het gaat er mij vooral om dat ik ontzorgd wordt", steekt Tonny Weevers van De Nieuwstad in Lelystad en Emmeloord van wal. Hij geeft aan dat het voor hem als ondernemer ondoenlijk is om goed op de hoogte te blijven van alle trainings- en opleidingsmogelijkheden. Daarvoor begeleidt opleidingsadviseur Adri de Munnik van Kenteq hem. Weevers: "Hij helpt mij ook om mogelijke subsidies te benutten." Daarnaast screent De Munnik voor het bedrijf nieuwe medewerkers. "We kijken wat iemand al kan en daarna maken we samen een plan. Uiteindelijk krijg ik er een monteur voor terug", vertelt Weevers. Dat alle mechanisatieopleidingen binnen MECHATrainingen overzichtelijk zijn bijeengebracht is voor hem een uitkomst. "Dat is een handig instrument om het opleidingsprogramma samen te stellen." Dat de wachtlijsten korter worden, vindt Weevers positief.

 

v1.2 - Copyright © 2004 - MECHATrainingen - voorwaarden- Vormgeving en realisatie PM Webesign